Love Vienna

De weg van Brno naar Wenen was minder hobbelig, maar het was geen snelweg. We gingen voor de grens even stoppen om de tank weer te vullen en de vignette voor Oosterrijk te koppen. Toen hebben we een Turkse student uit Istanbul meegenomen : Hij had zes manden vakantie en was door allerlei landen gaan liften. Hij was nu onderweg naar huis. Hij vertelde dat hij in Spanje wel 3x acht uur lang op een lift moest wachten. In het tankstation van Deutsch-Wagram, dichtbij Wenen, hebben we hem afgezet. (en hij zij de hele tijd “Ooh that is fantastic !” zo  irritant) Toen zijn we verder gereden en aangekomen in Hütteldorf bij de zus van de beste vriendin van mijn oma uit Parijs, en we hebben krakers met spek gegeten en gingen de stad in met bus en U-Bahn (metro en tram). We gingen door de stad slenteren en zagen de Stefan’s Dom, de Kaisergruft (het was heel vies en een beetje griezelig) en natuurlijk gingen we bij café Sacher de beroemde taart eten !!!!IMG_6043  Op de terugweg hebben we verkoeling gezocht in kasteel Schönbrunn. IMG_6084S’avonds hebben we frankfurter met pasta gegeten en aardbijen uit de stad, helaas waren deze niet zo groot als die we in Brno op de markt zagen. hier in Wenen zijn super veel paard koetsen en ik wou er heel graag in maar dat mocht niet van MAMA :(. De volgende dag zijn we in het Leopold museum geweest daar vond ik het mooiste schilderij de Appelboom met de SLAK. IMG_6085De moderne schilderijen vond ik niet zo heel mooi. We hebben in een ouderwets café gezeten en heerlijke omeletten gegeten.

IMG_6087

So if you have a hard time understanding dutch here a summary: no highway from Brno to Wien! We took a hitchhiker, we ate Frankfurter, Sacher Torte, Wiener omelette, Marillen knödel, saw the Stefan’ s dom, Leopold Museum… We saw a lot’s of places were Vivaldi, Beethoven, Schubert, Mozart seemed to have lived… bad tenants?…Apparently all of these composers and musicians did not pay the rent regularly and seemed to have moved about quite a bit!.. We visited a lots of nice little churches, had our first ice cream abroad this summer!

DSC_2539 IMG_6132 IMG_6102 IMG_6100 IMG_6128 IMG_6129 IMG_6127 IMG_6071 IMG_6051 DSC_2534 IMG_6151

 

2 thoughts on “Love Vienna”

  1. We hebben niks kunnen vinden, geen papieren telefoongids, we hadden ook niet echt heel veel tijd! En in de telefoongids online was er geen Bre… te vinden! Het is misschien toch wel te lang geleden, wellicht nog iets in de oude gemeente register te vinden…?

Leave a Reply